Japandi: dé trend van dit moment

Ga voor de Japandi woonstijl in jouw interieur

Je kan er niet meer omheen, de Japandi woonstijl is populairder dan ooit! De woonstijl is een mengvorm van Japanse en Scandinavische trends. In deze stijlvolle mix wordt de coole Scandi look gecombineerd met de minimalistische Japanse esthetiek. Het resultaat is een serene en georganiseerde ruimte die perfect is voor een moderne levensstijl.
Benieuwd naar alle ins & outs van de Japandi woonstijl? Dan moet je zeker verder lezen, we gaan je er namelijk alles over vertellen én we geven tips over hoe je deze interieurstijl aan je woning kunt toevoegen. Lees je mee?

Japandi woonstijl: een interieur vol rust, warmte en eenvoud

Een belangrijk kenmerk van de Japandi woonstijl is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe én riet. Deze materialen worden vaak gecombineerd met effen, neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige. Hiermee creëer je een rustgevende sfeer. Het gebruik van houten meubels en accessoires, zoals opbergkisten, kledingkasten en tafels, zijn populaire elementen in de Japandi woontrend.
Een ander kenmerk van de Japandi woontrend is het minimalisme en de focus op functionaliteit. De stijl streeft naar een georganiseerde en efficiënte ruimte, zonder overbodige elementen. Denk hierbij aan het weglaten van decoratie en het plaatsen van opbergruimtes voor al je spullen.

Geometrische vormen en symmetrie

De Japandi woonstijl is ook bekend om zijn geometrische vormen en symmetrie, die zijn geïnspireerd door de Japanse architectuur. Deze geometrische vormen zijn vaak terug te zien in de vloerbedekking, kussens en accessoires en geven je interieur een moderne en strakke uitstraling.
Een belangrijk aspect van de Japandi woonstijl is de integratie van de natuur in je interieur. Denk aan het toevoegen van planten en bloemen, of door het creëren van een buitenruimte binnen het huis, zoals een mini-tuin of een zen-tuin. Hoe Japandi wil je het hebben?!
De Japandi woontrend is de perfecte manier om een rustige en serene sfeer in je huis te creëren. Door de nadruk te leggen op natuurlijke materialen, minimalisme en functionaliteit, kan de stijl bijdragen aan een evenwichtige levensstijl. Helemaal yin-yang dus!

Zo pas je de Japandi woonstijl toe in je interieur

1. Gebruik natuurlijke materialen – Eén van de belangrijkste aspecten van Japandi is het gebruik van natuurlijke materialen zoals hout, bamboe en riet. Deze materialen kunnen worden gebruikt in meubelstukken zoals tafels, kasten en stoelen of als accenten in accessoires zoals kledinghangers, manden of opbergkisten. Houten vloeren en plafonds zijn ook een perfecte manier om de natuurlijke esthetiek van Japandi te integreren.

2. Houd het minimalistisch – De Japandi stijl wordt gekenmerkt door een grote mate van minimalisme. Dit betekent dat je beter weinig decoratie kunt neerzetten en dat er veel open ruimte is. Hiermee creëer je een gevoel van rust. Onze tip? Verminder de hoeveelheid meubels en onnodige accessoires.

3. Kies neutrale kleuren – De Japandi stijl maakt gebruik van veel neutrale kleuren zoals wit, grijs en beige. Deze kleuren creëren een rustige en ontspannen sfeer en zorgen voor een goede basis. Dit kun je aanvullen met accenten van warme kleuren zoals terracotta, geel of groen.
4. Integreer de natuur – De Japandi woonstijl streeft naar een balans tussen natuur en interieur. Voeg daarom planten en bloemen toe of creëren een mini-tuin of zen-tuin in een hoekje van de woonkamer.
5. Maak gebruik van geometrie en symmetrie – De Japandi woonstijl maakt gebruik van geometrische vormen en symmetrie die zijn geïnspireerd op de Japanse architectuur. Dit kan worden toegepast in vormen van meubelstukken, accessoires of de vloerbedekking.
6. Kies voor Japanse invloeden – Japanse invloeden zijn een belangrijk onderdeel van de Japandi stijl. Dit kan worden bereikt door het gebruik van kleden of plaids met Japanse motieven, of door het toevoegen van Japanse kunst.
Zoals je kunt lezen draait het bij de Japandi woonstijl om ‘less in more’, zeg dus maar vaarwel tegen je prullaria en omarm de eenvoud en geniet van een interieur vol rust en warmte.

Meld je aan bij onze shoppingclub

Ontvang exclusieve aanbiedingen, inspiratie én stylingtips!

Bekijk ook onze andere artikelen

Ontvang 10% korting
als welkomstcadeau

Wij houden jou op de hoogte van onze nieuwe producten en exclusieve aanbiedingen.