Handgemaakte berber vloerkleden uit Marrakesh

In de kronkelende steegjes van Marrakesh, waar de geur van kruiden de lucht vult en het geluid van de soeks je meeneemt naar een andere wereld, vind je een schat die meer is dan alleen een item voor je interieur. Het gaat om een stukje geschiedenis, vakmanschap, en cultuur: onze nieuwe collectie handgemaakte Berber vloerkleden.

Een verhaal geweven in traditie

Berber vloerkleden, of ‘Amazigh’ kleden zoals ze lokaal bekend staan, zijn meer dan zomaar een vloerkleed. Elk kleed vertelt een verhaal, geweven door de vaardige handen van de Berbervrouwen uit de Atlasgebergten. Deze kleden zijn een expressie van hun leven, hun dromen, en hun connectie met de natuur. De patronen zijn vaak symbolisch en vertellen verhalen over vruchtbaarheid, spiritualiteit, en de dagelijkse strijd en vreugde van het leven.

Ambachtelijk vakmanschap

De kleden worden met de hand geweven, gebruikmakend van eeuwenoude technieken die van generatie op generatie zijn doorgegeven. De wol, afkomstig van de schapen in het Atlasgebergte, wordt met de hand gesponnen, gewassen, en geverfd met natuurlijke kleurstoffen, wat elk kleed uniek maakt. Het proces is tijdrovend en vereist ongelooflijk veel vaardigheid en geduld, maar het resultaat is een meesterwerk dat de tand des tijds doorstaat.

Een stukje Marrakesh in jouw huis

Het introduceren van een Berber vloerkleed in je interieur brengt niet alleen warmte en comfort, maar ook een stukje Marrakesh in je huis. Het voegt een bohemien en aardse touch toe aan elke ruimte, waardoor het een perfecte aanvulling is voor zowel moderne als traditionele interieurs. De rijke texturen en natuurlijke tinten passen prachtig bij verschillende kleurenpaletten, terwijl de unieke patronen een eye-catcher in elke kamer zijn.

Duurzaam en eerlijk

Bij het selecteren van onze Berber vloerkleden, zorgen we ervoor dat ze niet alleen mooi, maar ook duurzaam en eerlijk geproduceerd zijn. We werken rechtstreeks samen met de ambachtslieden, zorgen voor eerlijke prijzen en goede werkomstandigheden, zodat zij een duurzaam inkomen hebben. Dit betekent dat met elke aankoop, je niet alleen een prachtig kleed in huis haalt, maar ook bijdraagt aan het welzijn van de ambachtslieden en hun gemeenschappen.

Ontdek de collectie

Onze nieuwe collectie Berber vloerkleden uit Marrakesh is nu beschikbaar. Elk stuk is handgeselecteerd en brengt zijn eigen unieke charme met zich mee. We nodigen je uit om deze prachtige kleden te ontdekken en je te laten inspireren door de rijke cultuur en het vakmanschap van de Berbervrouwen. Laat een handgemaakt Berber vloerkleed het verhaal vertellen in jouw huis.
Verwelkom de rijke tradities en unieke verhalen van Marrakesh in je huis met een handgemaakt Berber vloerkleed. Elk kleed is een meesterwerk dat warmte, charme en een stukje duurzame wereldcultuur naar je interieur brengt. Ontdek onze collectie en laat je inspireren door de authentieke schoonheid die elk stuk met zich meebrengt. Jouw keuze ondersteunt niet alleen vakmanschap, maar verrijkt ook je leefruimte met een verhaal. Vind jouw perfecte match en maak een statement in je huis.

Heb je vragen of behoefte aan stylingadvies? Ons team staat voor je klaar. Neem contact op via onze klantenservice!

Meld je aan bij onze shoppingclub

Ontvang exclusieve aanbiedingen, inspiratie én stylingtips!

Bekijk ook onze andere artikelen

Ontvang 10% korting
als welkomstcadeau

Wij houden jou op de hoogte van onze nieuwe producten en exclusieve aanbiedingen.